předchozí další

Nebeská pěna

Ingredience na 4 porce:

250 g tmavá čokoláda se 70 % kakaa
2 lžíce másla
250 ml smetana ke šlehání
3 vejce
100 ml Cold Brew Concentrate
2 lžíce rum, likér nebo jiný alkohol
cukr na přislazení

Postup:

Čokoládu nalámejte do misky, posaďte ji na rendlík s vroucí vodou (dno misky se nesmí dotýkat vody) a za stálého míchání ji nechte rozehřát. Oddělte žloutky a bílky. Ručním elektrickým šlehačem ušlehejte žloutky s cukrem do světlé nadýchané hmoty a pak ji vmíchejte k mírně vychladlé čokoládě. Smetanu ušlehejte dotuha a pomalu ji přimíchejte k základu. Nakonec přidejte dotuha ušlehané bílky a Cold Brew Concentrate. Pokud chcete, můžete přimíchat i rum nebo likér podle libosti. Vše opatrně promíchejte do hladké, nadýchané pěny. Rozdělte ji do misek nebo skleniček a nechte dobře vychladit. Podávejte samostatně nebo ozdobené ovocem či šlehačkou. Pěnu můžete použít také jako náplň do dortu.