předchozí další

Kávové makronky

Ingredience:

120 g jemně mleté mandle
150 g moučkový cukr
90 g bílek (cca ze 3 vajec), nejlépe den odleželých (v chladničce)
50 g krupicový cukr
červené potravinářské barvivo, do každé dávky jiné množství barvy
NA KRÉM
250 g másla
100 g moučkový cukr
200 ml Cold Brew Concentrate

Postup:

Příprava makronek

Mleté mandle smíchejte s moučkovým cukrem, rozmixujte v mixéru a pak přesejte přes cedník. Výsledek by měl připomínat hladkou mouku, což přispěje k tomu, že budou makronky hladké. Bílky vyšlehejte s krupicovým cukrem do měkké pěny, přidejte barvu a vyšlehejte pevný sníh. Směs mandlí a cukru přisypte do sněhu a stěrkou míchejte, dokud těsto není hladké, řídké, ale stále pevné. Roztékat se musí jen pomalu, pokud ho přemícháte a bude příliš tekuté, na plechu se rozteče a makronky budou placaté. Těsto dejte do cukrářského sáčku a nastříkejte na plechy s pečicím papírem – dělejte kolečka o průměru 4,5cm. Makronky nechte důkladně zaschnout – při doteku se nesmějí lepit. Zasychání může trvat různě dlouho (30–60 minut), podle vlhkosti prostředí. Předehřejte troubu na 150 °C. Pečte 10–12 minut.

Příprava krému a plnění

Máslo s cukrem vyšlehejte do světlého krému a pak postupně zašlehávejte sekt pokojové teploty. Na kvalitě vína určitě nešetřete, sektu v krému není málo a dodává mu nejen lehkost, ale i chuť. „Použít můžete jakékoli bublinky, klidně i růžové, fantazii se meze nekladou,“ říká Zuzana. Makronky rozložte na pracovní plochu, na spodní stranu poloviny z nich nastříkejte do středu krém a přiklopte zbylými makronkami. Opatrně stlačte tak, aby se krém dostal až ke krajům. Dejte pozor, abyste křehkou makronku nerozmáčkli!